(2020/2021) РЕЗУЛТАТИ КОНКУРСА ЗА ИЗБОР НАЈБОЉЕ МЕТОДИЧКЕ ПРИПРЕМЕ

7G7A0328

Центар за професионално усавршавање Филозофског факултета Универзитета у Нишу ове школске године по трећи пут је расписао конкурс за најбољу методичку припрему из области филолошких и друштвено-хуманистичких наука, с циљем да се постојеће везе и сарадња коју са наставницима, на различите начине, одржавамо, додатно ојачају и прошире, у правцу обостраног обогаћивања искустава, теоријских и практичних знања.

Током конкурса су пристигле припреме из различитих предмета: Српског језика и књижевности, Руског језика, Енглеског језика, Историје, Географије, Грађанског васпитања и Музичког васпитања. Њихови аутори су наставници основних и средњих школа широм Србије. Због разнородности предмета било је неопходно формирати три комисије: 1) Национална филологија – проф. др Марина Јањић, проф. др Снежана Божић, мср Александар Новаковић; 2) Страна филологија – проф. др Дејан Марковић, мср Наташа Игњатовић, мср Ема Живковић; 3) Друштвене науке – проф. др Сузана Марковић Крстић, доц. др Мирослав Пешић, мср Милан Јовановић. Комисије су, након аналитичких разматрања и процена, дошле до одлука о победницима конкурса.

Критерјуми којима су се комисије руководиле су следећи: оригиналност и креативност у приступу, стручност (методолошка утемељеност у предметној науци/предметним наукама), постојање свих елемената методичке припреме (целовитост), иновативност у концепцији часа и у примењеној методичкој методологији, подстицање индивидуалног и групног радаученика, примена савремених наставних средстава, испуњеност свих стандарда савремених образовних стратегија.

Прву награду у области националне филологије добила је наставница Бојана Анђелић, запослена у ОШ „Бранко Радичевић” у Новом Саду, за своју припрему Мали Принц (Антоан де Сент Егзипери).

За најбољу припрему из области страних филологија проглашена је припрема из руског језика „Путовање по Транссибирској железници” наставнице Милице Младеновић из Гимназије у Косовској Каменици.

Прва награда у области друштвено хуманистичких наука додељена је Сањи Марковић, наставници историје у Средњој школи у Звечану (Косовска Митровица), за припрему на тему: Достигнућа српске културе.

Поред ових, изабране су и биће награђене припреме следећих наставника:

Иван Цветковић, ОШ „Јован Аранђеловић” Црвена Река,

Савица Ђурђевић, ОШ ,,Љупче Шпанац” Бела Паланка,

Младен СтанићСредња школа за информационе технологије Београд,

Марија Митровић, ОШ „Јован Јовановић Змај” Брус.

Честитамо награђеним наставницима и свим учесницима конкурса се захваљујемо на сарадњи и учешћу.

Leave us a Comment